Berberine (200mg) # 60 st 

Berberine (200mg) # 60 st

399 kr

Produktinformation

Översikt
Kan stödja normal tarmfunktion och immunceller.
Berberine är en potent alkaloid, utvunnen ur växten Berberis aristata (en berberisväxtart).
Berberin kan ha flera positiva effekter, se kortfattat nedan från forskningsstudier.

Det är viktigt att man använder bra, giftfria råvaror när man framställer Berberin. Det är mycket viktigt att man kontrollerar innehållet av den aktiva komponenten om man skall få en effektiv och säker produkt. Väldigt få företag har resurser och kompentens att utföra dessa tester.

Rekommenderad dos 

1 - 2 kapslar 2 gånger dagligen eller enligt särskild rekommendation.
Vid graviditet kontakta kvalificerad hälsorådgivare.

 

Positiva effekter av Berberin i forskningsstudier
Traditionellt har Berberine använts till att upprätthålla en regelbunden och normal tarmfunktion. Den kan gynna hjärt- och kärlhälsa och kan hjälpa till att bibehålla goda triglyceridnivåer (blodfetter). Berberine kan understödja hälsosamma blodsockernivåer och har visat antimikrobiska egenskaper, de kan hjälpa till att motverkar tillväxt av ogynnsamma bakterier.

Verksam mot bakterier, svamp, protozoer och virus

Diabetes Typ 2

Metabolt syndrom

Blodfetter

Minskar inflammation

Stimulerar bildning av galla

 

Forskningsstudier referenser
AMP-activated protein kinase: an emerging drug target to regulate imbalances in lipid and carbohydrate metabolism to treat cardio-metabolic diseases. 

J Lipid Res. 2012;53(12):2490-2514.

AMP-activated protein kinase: a potential target for the diseases prevention by natural occurring polyphenols.
N Biotechnol. 2009;26(1-2):17-22.

Berberine, a natural plant product, activates AMP-activated protein kinase with beneficial metabolic effects in diabetic and insulin-resistant states.
Diabetes. 2006;55(8):2256-2264.

Acute exposure to resveratrol inhibits AMPK activity in human skeletal muscle cells.
Diabetologia. 2012;55(11):3051-3060.

Berberine lowers blood glucose in type 2 diabetes mellitus patients through increasing insulin receptor expression.
Metabolism. 2010;59(2):285-292.

Treatment of type 2 diabetes and dyslipidemia with the natural plant alkaloid berberine.
J Clin Endocrinol Metab. 2008;93(7):2559-2565.

 

Kvalitet är Vital Nutrients främsta prioritet

Vital Nutrients grundades med intensionen att framställa högkvalitativa kosttillskott. För att uppnå detta mål producerar Vital Nutrients kosttillskott i egen produktionsanläggning där tillverkningsprocessen är grundligt kontrollerad. Vital Nutrients avancerade kvalitetssäkringsprogram överträffar både bransch- och regelstandard för att säkerställa optimal kvalitet och tillse att produkterna är fria från miljöföroreningar. Vital Nutrients är en *FDA-inspekterad anläggning. Vital Nutrients registreringsnummer hos *FDA är R11423196344.

*Food and Drug Administration, ett av de mest ansedda kontrollorganen i världen i dag avseende kvalitetskrav, motsvarigheten till Läke- och Livsmedelsverket i Sverige.
 

Vital Nutrients kvalitetssäkringsprogram innefattar bland annat:

Oberoende laboratorietester
Varje ingrediens och färdig produkt testas av oberoende laboratorier som till fullo följer vetenskaplig och etisk praxis för högpresterande laboratorier.

Policy för varje inleverans av råvaror (batchpolicy)
Medan kosttillskottsindustrin i allmänhet testar slumpmässigt med ett fåtal tester så tillämpar Vital Nutrients principen att testa varje leverans och ingrediens samt varje färdig produkt.

Omfattande specifikationer
Råvaruspecifikationerna bygger på grundliga undersökningar av alla ingredienser, dess biomarkörer och tillika eventuell sårbarhet mot föroreningar.

Detaljerna i Vital Nutrients kvalitetskontrollprogram är omfattande, men konceptet är enkelt, Vital Nutrients är villiga att vidta alla nödvändiga åtgärder för att tillhandahålla konsekventa och kliniskt högkvalitativa kosttillskott till medvetna konsumenter på marknaden.

BERBERINE 200 mg

Näringsdeklaration

Innehåll i 4 kapslar

Mängd 

 

 

Berberine (utvunnen från berberis aristata rot)

400mg*

 

Ingredienser

berberine, kalciumkarbonat, silikatcellulosa, vegetarisk cellulosakapsel, antioxidationsmedel(askorbylpalmitat), klumpförebyggandemedel(magnesiumsilikat), aminosyra(leucin), silika