Minimal & Essential # 90 st 

Minimal & Essential # 90 st

511 kr

Produktinformation

Översikt
Detta är ett tillskott av multivitaminer och mineraler med antioxidanter, en vegetabilisk kapsel, lämplig även för vegetarianer.

Minimal och Essentiell är ett högvärdigt multivitamin/mineral/preparat som stödjer kroppens olika vävnader och system som benvävnad, hjärta, kärl, lever och immunförsvar. Sammansättningen tas lätt upp av kroppen och tolereras väl av de flesta.

B-vitaminer hjälper till att upprätthålla en hälsosam protein-, fett- och kolhydratmetabolism *

Minimal och Essentiell® är ett fullspektrum multivitamin/mineral preparat som ger minsta dagliga behovet av vitaminer och några viktiga mineraler. Denna formel innehåller ett starkt antioxidantkomplex, inklusive vitaminerna A, C, E och mineralen selen. Det innehåller en rad B-vitaminer, som används i metabolism av protein och fetter, och underhåll av muskelton i mag-tarmkanalen. B-vitaminer stöder även friska nervceller och upprätthåller homocysteinnivåer som är redan i det normala intervallet. B-vitaminerna är i sina aktiva former och tas lätt upp.

Rekommenderad dos 
1 kapsel 1-2 gånger dagligen, med mat.
Vid graviditet kontakta kvalificerad hälsorådgivare.


Kvalitet är Vital Nutrients främsta prioritet
Vital Nutrients grundades med intensionen att framställa högkvalitativa kosttillskott. För att uppnå detta mål producerar Vital Nutrients kosttillskott i egen produktionsanläggning där tillverkningsprocessen är grundligt kontrollerad. Vital Nutrients avancerade kvalitetssäkringsprogram överträffar både bransch- och regelstandard för att säkerställa optimal kvalitet och tillse att produkterna är fria från miljöföroreningar. Vital Nutrients är en *FDA-inspekterad anläggning. Vital Nutrients registreringsnummer hos *FDA är R11423196344.

*Food and Drug Administration, ett av de mest ansedda kontrollorganen i världen i dag avseende kvalitetskrav, motsvarigheten till Läke- och Livsmedelsverket i Sverige.


Vital Nutrients kvalitetssäkringsprogram innefattar bland annat:
Oberoende laboratorietester

Varje ingrediens och färdig produkt testas av oberoende laboratorier som till fullo följer vetenskaplig och etisk praxis för högpresterande laboratorier.

Policy för varje inleverans av råvaror (batchpolicy)
Medan kosttillskottsindustrin i allmänhet testar slumpmässigt med ett fåtal tester så tillämpar Vital Nutrients principen att testa varje leverans och ingrediens samt varje färdig produkt.

Omfattande specifikationer
Råvaruspecifikationerna bygger på grundliga undersökningar av alla ingredienser, dess biomarkörer och tillika eventuell sårbarhet mot föroreningar.

Detaljerna i Vital Nutrients kvalitetskontrollprogram är omfattande, men konceptet är enkelt, Vital Nutrients är villiga att vidta alla nödvändiga åtgärder för att tillhandahålla konsekventa och kliniskt högkvalitativa kosttillskott till medvetna konsumenter på marknaden.

MINIMAL & ESSENTIELL®

Näringsdeklaration

Innehåll i 2 kapslar

Mängd

DRI

 

 

 

Vitamin A (som 67 % betakaroten och 33 % vitamin A acetat)

4,5mg

300

Vitamin C

750mg

1250

Vitamin D3 (som kolkalciferol)

20mcg

200

Vitamin E (som d-alfa tokoferolsuccinat)

100,5mg

500

Tiamin (som tiamin HCI)

50mg

3332

Riboflavin

50mg

2940

Vitamin B6 (som pyridoxin HCI)

50mg

2500

Folat (som L-5-MTHF) Metafolin

400mcg

100

Vitamin B12 (som methylkobalamin)

400mcg

6666

Biotin

400mcg

132

Pantotensyra ( som kalciumpantotenat)

50mg

500

Zink (som zinkcitrat)

20mg

132

Selen (som selenmetionin)

250mcg

358

Koppar (som kopperglycinat)

2mg

100

Mangan (som manganaspartat)

10mg

500

Krom (som krompolynikotinat)

200mcg

168

Niacinamid

50mg

*

Druvkärnsextrakt

100mg

*

 

Ingredienser

Vitamin- C, -E, druvkärnsextrakt, Vitamin B6, niacinamid, pantotensyra, riboflavin,

tiamin, zink, mangan, koppar, metylkobalamin, biotin, metylfolat, selen, krom, vitamin-D3, vegetabilisk cellulosa kapsel, (klumpförebyggande)magnesiumsilikat, silika, askorbylpalmitat, cellulosa