K2-7 + D3 # 60 st 

K2-7 + D3 # 60 st

434 kr

Produktinformation

Översikt
Vitamin D3 (kolekalciferol) och vitamin K2-7 (menaquinon) arbetar tillsammans för att bibehålla normal benvävnad. Vitamin D3 främjar upptaget av kalcium från mag-tarmkanalen och minskar utsöndringen av kalcium från njurarna. Vitamin K2-7 stödjer mineraliseringen av benvävnaden genom att fungera som en cofaktor (hjälpämne), som möjliggör för kalcium att binda till protein i benvävnaden.

Vitamin K2-7 stödjer hjärt- och kärlfunktionen och hjälper till att bibehålla elastiska kärlväggar. Vitamin K2 kan även hjälpa till att stödja hälsosamma nivåer av blodfetter och bibehålla normal insulinkänslighet.

 

Vitamin K2-7 har en längre halveringstid, vilket ger stabilare nivåer i kroppen. För bästa upptag kombinera med måltid som innehåller hälsosamma fetter.

Rekommenderad dos
1 kapsel 1 gång dagligen i samband med måltid för ökat upptag.
Vid graviditet kontakta kvalificerad hälsorådgivare.

Positiva effekter av Vitamin D3 och K2-7 i forskningsstudier
D3 + K2-7 är viktigt för hjärnans funktioner

D3 + K2-7 är viktigt för immunförsvarets funktioner

D3 + K2-7 minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar

D3 minskar risken för Parkinsons sjukdom

K2-7 minskar insulinresistens


Forskningsstudier referenser
Vitamin D and Parkinson's disease--a hypothesis.

Mov Disord. 2007 Mar 15;22(4):461-8.

Serum 25-Hydroxyvitamin D Concentration and Cognitive Impairment
J Geriatr Psychiatry Neurol. 2009 Sep; 22(3): 188–195.

Developmental vitamin D deficiency causes abnormal brain development.
Psychoneuroendocrinology. 2009 Dec;34 Suppl 1:S247-57.

Vitamin D Deficiency and Risk for Cardiovascular Disease
Circulation. 2008 Jan 29; 117(4): 503–511.

Effects of a Short-Term Vitamin D3 and Calcium Supplementation on Blood Pressure and Parathyroid Hormone Levels in Elderly Women
The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism,List of Issues, Volume 86, Issue 4

Vitamin K2 Supplementation Improves Insulin Sensitivity via Osteocalcin Metabolism: A Placebo-Controlled Trial

Diabetes Care 2011 Sep; 34(9): e147-e147

 

Kvalitet är Vital Nutrients främsta prioritet

Vital Nutrients grundades med intensionen att framställa högkvalitativa kosttillskott. För att uppnå detta mål producerar Vital Nutrients kosttillskott i egen produktionsanläggning där tillverkningsprocessen är grundligt kontrollerad. Vital Nutrients avancerade kvalitetssäkringsprogram överträffar både bransch- och regelstandard för att säkerställa optimal kvalitet och tillse att produkterna är fria från miljöföroreningar. Vital Nutrients är en *FDA-inspekterad anläggning. Vital Nutrients registreringsnummer hos *FDA är R11423196344.

*Food and Drug Administration, ett av de mest ansedda kontrollorganen i världen i dag avseende kvalitetskrav, motsvarigheten till Läke- och Livsmedelsverket i Sverige.
 

Vital Nutrients kvalitetssäkringsprogram innefattar bland annat:

Oberoende laboratorietester
Varje ingrediens och färdig produkt testas av oberoende laboratorier som till fullo följer vetenskaplig och etisk praxis för högpresterande laboratorier.

Policy för varje inleverans av råvaror (batchpolicy)
Medan kosttillskottsindustrin i allmänhet testar slumpmässigt med ett fåtal tester så tillämpar Vital Nutrients principen att testa varje leverans och ingrediens samt varje färdig produkt.

Omfattande specifikationer
Råvaruspecifikationerna bygger på grundliga undersökningar av alla ingredienser, dess biomarkörer och tillika eventuell sårbarhet mot föroreningar.

Detaljerna i Vital Nutrients kvalitetskontrollprogram är omfattande, men konceptet är enkelt, Vital Nutrients är villiga att vidta alla nödvändiga åtgärder för att tillhandahålla konsekventa och kliniskt högkvalitativa kosttillskott till medvetna konsumenter på marknaden.

K2-7 + D3

Näringsdeklaration

Innehåll i 1 kapsel

Mängd

Index DRI

 

 

 

Vitamin D3 (kolkalciferol)

2 000IU

500

Vitamin K2-7 (menaquinon 7)

150mcg

188

 

Ingredienser

vitamin K2-7, vegetabilisk cellulosakapsel, cellulosa, antioxidationsmedel(askorbylpalmitat), aminosyra(leucin), vitamin D3